Daas : locatie gerelateerd

Daas wordt in een aantal locatiegerelateerde gegevens gebruikt. Dit zijn:

1) In Oslo (Noorwegen) komt de Daas gate voor. De ligging van de straat is op de plattegrond in het onderstaande plaatje weergegeven ((c) Google maps). In het daarnaast liggende plaatje is te zien hoe de Daas gate eruit ziet. Op nummer 7 en 14 bevinden zich beroemde historisch gebouwen. Ook het huis op nummer 18 is erg mooi. Klik op de plattegrond om naar de locatie in Google maps te gaan.

Daas gate, 0259, Oslo, Norway Daas gate, april 2008
Locatie van de Daas gate in Oslo en een foto van de straat


2) Zowel in Nederland als in België komt de naam Daasdonk voor.
- In Nederland ligt de straat Daasdonk aan de A27 vlakbij Galder. Dit is zeer dicht in de buurt van het voormalige landgoed Daasdonk (oude spelling Daesdonck); het landgoed waar de familienaam van de Westbrabantse Dazen van is afgeleid. Ook de aanliggende Daesdonckseweg (zie plattegrond) herinnerd hieraan.
- In België is er een dorp Daasdonk met een straat Daasdonk, de laatste in de gemeente Waarschot. Beide bevinden zich in Oost-Vlaanderen, iets boven de spoorlijn tussen Waarschot en Sleidinge. Gent is de dichtbijzijndste grote plaats. Klik op de onderstaande plaatjes (NL, BE) om naar de betreffende locatie in Google maps te gaan.

Daasdonk, Nederland Daasdonk, België
Locatie van Daasdonk in Nederland en België, ((c) Google maps)


Terug naar de hoofdpagina