Daas : titel van een stripboek

Daas is een onderdeel van de titel van deel 62 in de reeks stripboeken van Chick Bill. Het deel verscheen in 1999 en is geschreven en getekend door de Fransman Tibet. De volledig titel van het stripboek is 'Dwaas en Daas'. Daas slaat op de 'steekvlieg' die als moordwapen wordt gebruikt (zijn angel is gedoopt in cyankali) door de slechterik. Helaas is dit anatomisch incorrect; Dazen hebben helemaal geen angel.

Daas stripboek

De samenvatting van het verhaal is:

De sfeer in Wood City (Arizona, USA) is te snijden. Een imker heeft zich in de streek gevestigd, maar de opvliegende Dog Bull heeft een afkeer van honing en is als de dood voor bijen. En daar blijft het niet bij! In Arizona zijn valsmunters actief en ondanks de waakzaamheid van Chick Bill hebben ze de sheriff opgelicht door al zijn spaargeld om te wisselen tegen vals geld... Tot overmaat van ramp maakt een meedogenloze moordenaar gebruik van een daas met een in cyaankali gedoopte angel om zijn tegenstanders uit de weg te ruimen. Door de schuld van de eeuwig blunderende Kid Ordinn is Dog Bull het volgende slachtoffer op zijn lijst en deze keer lijkt hij voor zijn redding niet op de hulp van zijn vrienden te kunnen rekenen. Chick Bill en Kleine Poedel zitten namelijk opgesloten... Wat kunnen we daar nog aan toevoegen' O ja... Help! De daas is los... Onze helden worden eens te meer geconfronteerd met gevaren en stekelige situaties...
Een klassieker van de humoristische western en de klare lijn. Een gloednieuw avontuur in de geest van de befaamde, dolkomische 'Kidordinnerieen'. Een lachkuur met een heilzame uitwerking op iedereen van 7 tot 77 jaar.

Voor belangstellende: het boek kan hier besteld worden.Terug naar de hoofdpagina